Panasonic InfoComm 2015’te Yeni Ekran Çözümleri ile Şov Yaptı

Profesyonel görüntü ve dijital signage çözümleri dendiğinde tüm dünyada akla gelen ilk isimlerden olan Panasonic, sektörün en prestijli buluşmalarından InfoComm2015’de LF8P, LF8 ve LF80 Serileri gibi teknoloji harikası ürünlerden oluşan yeni ekran çözümlerini tanıttı.

Ziyaretçilerin akınına uğrayan Panasonic standında boy gösteren TH-LFV70 video wall ekranları ve büyük formatlı 4K LQ70 Serisi de katılımcıların büyük ilgisini çeken yeni çözümler arasındaydı.

“Profesyonel görüntü çözümleri her geçen gün çeşitlendikçe farklı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak standart çözümler geliştirmek imkansızlaşıyor” diyen Panasonic Kuzey Amerika, AV Teknolojileri Direktörü Art Rankin “Portföyümüze yaptığımız bu yeni eklemeler ile entegratörlere ve müşterilerine göz alıcı dijital signage ekranlardan sınıflara ve toplantı odalarına her türlü uygulamada kullanabilecekleri eşsiz görüntü çözümleri sunuyoruz”.

Panasonic’in InfoComm 2015’te tanıtımını yaptığı yeni monitörler arasında şunlar göze çarptı:

LF8P Serisi: Yeni Panasonic LF8P serisi profesyonel LCD monitörler şirketin yeni geliştirdiği Android ve HTML5-tabanlı Gömülü Açık Platform (Embedded Open Platform) teknolojilerine sahip. Dijital signage yazılımlarının kolayca ekranlara bağlanmasını sağlayan bu teknolojiler sayesinde harici medya oynatıcılara gerek kalmıyor. Bu açık yazılım platformu ayrıca – özellikle de dijital signage, eğitim ve kurumsal kullanımlara yönelik – 3. Parti uygulamaların geliştirilmesini destekleyen verimli bir ortam da sunuyor. 42, 49 ve 55-inç boyutlarda piyasaya sunulacak olan LF8P serisi yüksek parlaklığı, üstün görüntü kalitesi ve görünürlüğü ile dikkat çekiyor. Dahası, müşterilerin akıllarında hiçbir soru işareti bırakmayacak sağlamlığı ile 7/24 kesintisiz operasyon için birebir. LF8P Serisi 2015 sonbaharında piyasada satışa sunulacak.

LF8/LF80 Serisi: Panasonic, çeşitli dijital signage uygulamaları için, yüksek görüntü kalitesi ve çok yönlü kullanım fonksiyonlarına sahip LF8 ve LF80 serilerini geliştirdi. Her ikisi de Full HD çözünürlüğe ve LED arka-aydınlatmaya sahip serilerden LF8 serisi 500 cd/m2 parlaklığa sahipken LF80 serisinde bu rakam 700 cd/m2. Birincil sinyalde kesinti olduğu takdirde anında alternatif bir inputa geçerek kesintisiz içerik gösterimini garanti altına alan “Failover ve Failback” özelliklerine sahip seriler 7/24 operasyon gözetilerek geliştirilmiş. Sadece 6.3mm kalınlığında çerçeveleri ile etkileyici ve kullanıcı dostu video wall ekranlar oluşturulabiliyor. Tak & Çalıştır özelliği sayesinde USB bellek üzerindeki içerik cihazın USB portuna bağlanarak anında oynatılabiliyor. LF80 serisi ayrıca DIGITAL LINK özelliğine sahip. Kurulum esnekliği sağlarken kablolama maliyetlerini büyük ölçüde kısan HDBaseT tabanlı bu özellik ile HD video, audio ve kontrol komutları CAT5e kablo üzerinden aktarılabiliyor. LF8 ve LF80 serileri Eylül 2015’te dünya çapında piyasaya sürülecekler.

TH-LFV70 Video Wall Ekranı: Panasonic LFV70U serisi ekranlar düşük kullanım ve bakım maliyetlerinde etkileyici ve unutulmaz bir görüntü kalitesi sunacak video duvarları oluşturmak için birebir. Sadece 3.5mm çerçeve kalınlığına, 700 cd/m2 yüksek parlaklığa sahip 55-inç ekranlar ile dijital signage, kamusal alan ve komut/kontrol merkezleri uygulamalarında fark yaratacak canlı, dinamik ve pürüzsüz bir video wall deneyimi mümkün. “Failover ve Failback” özelliği kesintisiz sinyal iletimini teminat altına alınıyor. DIGITAL LINK uyumu da bulunan LFV70U serisi 7/24 operasyona uygun donanıma sahip.

LQ Serisi: Panasonic, geçen sene piyasaya sürülen ve dünya çapında çok olumlu geri bildirimler alan  uzun ömürlü, 4K çözünürlüklü TH-98LQ70 ve TH-84LQ70 modellerinin ardından TH-98LQ70L ve TH-84LQ70L isimli yeni modellerini de tanıttı. LQ70/LQ70L serileri 4K çözünürlük (3840 x 2160) ve LED arka-aydınlatmaları sayesinde benzersiz keskinlikte bir görüntü kalitesine sahipler. Aerodinamik form-faktörleri ve yükseltilebilir sistemleri ile oldukça geniş bir yelpazede 4K çözümler sunan modeller ile kontrol odaları, kiralama, dijital signage ve yayın/prodüksiyon gibi 4K furyasının yakından takip ettiği uygulama alanları hedeflenmiş. LQ70/LQ70L serileri Full HD gibi 4K olmayan içerikleri bile nefes kesici bir görüntü kalitesine kavuşturan up-scaling görüntü geliştirme teknolojisine sahip. Her iki seri de DIGITAL LINK üzerinden 4K içerik iletimini destekliyor. LQ70L serisi dünya çapında satışa sunuldu.