Panasonic’in Yeni Curved Touch Paneli Eldiven Takarken Bile Kullanılabilecek

Panasonic kapasitif tip, yüksek hassasiyetli, multi-touch özellikli, otomotiv kullanımına uygun kavisli dokunmatik panellerin seri üretimine 2015 Eylülünde başlayacağını açıkladı. Bu üstün özellikli paneller ile araba kokpitleri benzersiz bir tasarım esnekliğine kavuşacağı gibi navigasyon sistemlerinin kullanımı da çok daha kolaylaşacak ve hızlanacak. Akıllara ilk olarak araba kullanımı ve HUD (akıllı ön cam ekranı) ekranları getirse de, bu yeni ürün ses ve görüntü sistemleri gibi birçok farklı alanda da katma değer yaratacak bir ekran çözümü olmaya aday.

Bu dokunmatik ekran beraberinde şu avantajları getiriyor:

1. Plastik kılıf paneli ve yüksek hassasiyetli film sensörlerinin entegre edildiği “kavisli dokunmatik panel” araç kokpitlerine eşsiz bir tasarım esnekliği getiriyor.

- Input anahtarlarının rahatlıkla takılabileceği açıklıklar yaratılabilmesi, müşterinin tasarımını basitleştir(ebil)mesini sağlayacak.

2. Yüksek hassasiyetli film sensörleri sayesinde eldiven takarken bile dokunmatik işlevi kullanılabilirken, multi-touch özelliği sayesinde kullanım çok daha rahat ve akıcı olacak.

3. Otomobil kullanımına uygun şekilde geliştirilmiş yüksek görüş netliği ve dayanıklılığa sahip

Birçok mobil cihaz – ki buna akıllı telefonlar ve tabletler de dahil – akıcı bir kullanımı mümkün kılan kapasitif dokunmatik ekranlar kullanıyor. Akıcı kullanımın en az akıllı cihazlardaki kadar önemli olduğu navigasyon ve audio sistem ekranlarına sahip otomobil kullanımında da kapasitif dokunmatik panel giderek daha çok benimseniyor.  Ancak söz konusu araç kokpitleri olduğunda en büyük önemi teşkil eden kokpit tasarımında kazanılan esneklik. Merkez konsollarında ve enstrüman panellerinde kullanılabilecek kavisli dokunmatik panellere olan talep de işte buradan geliyor. Buna ek olarak, entegre kapak paneline sahip paneller, münferit panellerden daha fazla tasarım esnekliği sağlıyor ve dolayısıyla daha olumlu değerlendiriliyor. Pazardaki bu bildirimlerin farkında olan Panasonic kapasitif tip, kavisli dokunmatik ekranların seri üretimine başlayacağını duyurdu.

Panelin genel özellikleri aşağıdaki şekilde açıklandı;

Özellik

Değer

Optik özellikler

Geçirgenlik