Panasonic Görsel Sistemleri Digital Signage Expo 2016’da Işık Saçacak!

Dijital Signage çözümlerinde dünyanın lider markalarından olan Panasonic en yeni profesyonel ekran ve projeksiyon teknolojilerini sektörün buluşma noktalarından olan Digital Signage Expo 2016’da görücüye çıkarıyor. Bu teknolojiler şirketin perakende, eğitim (yüksek eğitim ve K-12), kiralama, restoran, kurumsal alanlar ve kamu kurumları gibi neredeyse tüm sektörlerde uygulanabilecek uçtan-uca dijital signage çözümlerinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

“Günümüz dünyası tamamen dijitale dönmüş bir durumda. Dolayısıyla tüm müşterilerimizin elini güçlendirebilmek, onların dilini konuşabilmek ve onlara işlerini büyütmelerini sağlayacak yenilikçi çözümler sunmak bizim öncelikli misyonumuz,” diye konuşan Panasonic Kuzey Amerika, Görüntü & Görüntüleme bölümü, Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı John Baisley sözlerini şöyle sürdürdü “Profesyonel ekranlarımız ve projektörlerimiz ile etkileyici ve akılda kalıcı deneyimler yaratmak bizim için son derece önemli.”

Panasonic’in fuarda görücüye çıkaracağı yeni dijital signage çözümleri arasında şu ürünler başı çekiyor:

AF1 Serisi Profesyonel Monitörler:

Panasonic’in ticari signage uygulamalarını gözeterek geliştirdiği yeni AF1 Serisi açık-kaynaklı dahili bellek (SoC) platformuna sahip. Bu sayede yazılım şirketleri dijital signage uygulamalarında kullanılmak üzere özelleştirilmiş app’ler (uygulama) geliştirebilecekler. Olabildiğince basit, güvenilir ve genişletilebilir bir sistem gözetilerek geliştirilen Google-sertifikalı AF1 Serisi Android ve HTML5-tabanlı OpenPortPlatform’unun yanısıra 1GHz quad-core işlemci, 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza ile donatılmış. 42, 49 ve 55-inç boyutlarında piyasaya sürülecek olan AF1 serisi sadece 6.3 mm kenar kalınlığı ile göze son derece hitap eden zarif bir tasarıma sahip. Kullanılan IPS paneli ile geniş bir izleme açısını mümkün kılan ekranların arkaya ve öne doğru 45-dereceye varabilen açılarda kurulumu yapılabiliyor.

LFV6 / LFV60 Serisi Video Wall Ekranlar:

3.5 mm ultra ince çerçevelere ve anti-glare (LFV6) / anti-reflective (LFV60) özelliğine sahip 55-inç TH-55LFV6U ve TH-55LFV60U ekranlar ile toplu taşıma merkezlerinden kontrol odalarına, perakende mağazalardan kurumsal alanlara birçok alan için uygun kalın çerçeveler ile görselliği bozulmayan göz alıcı video wall uygulamaları geliştirilebilecek. Her iki modelde de bulunan “Failover ve Failback” özelliği sürekli sinyal dağıtımını teminat altına alıyor. Böylece sinyalde bir kesinti yaşansa bile signage ekranda içerikler dönmeye devam ediyor. TH-55LFV6U 500 cd/m2 parlaklığa sahipken, aydınlık ortamlarda kullanım için geliştirilen TH-55LFV60U ise tam 700 cd/m2 parlaklığa sahip. Her iki seri de mevcut olan Panasonic’in manyetik özellikli kolay askı aparatları ve oto-kalibrasyon yazılımı sayesinde zorlu mekanlarda bile hızlı, zahmetsiz ve uygun maliyetli kurulum yapılabilecek.

Söz konusu ekranlar ek olarak 7/24 kullanıma uygun, yatay veya dikey modda kullanılabiliyor ve dahili USB portları sayesinde oynatılan içerik kolayca senkronize edilebiliyor. Bu sayede dijital signage sistem operatörlerinin içeriklerini kablosuz ve efektif bir şekilde güncellemeleri mümkün oluyor.

LF8/LF80 Serisi Profesyonel Monitörler:

Panasonic LF8ve LF80 serisi profesyonel ekranları üstün görüntü kalitesi ve kritik öneme sahip uygulamalarda çok yönlülük sağlamak için özel olarak geliştirdi. 42, 49 ve 55-inç boyutlarda piyasaya sürülecek olan seriler IPS panelleri ve 7/24 operasyonu teminat altına alacak “Failover ve Failback” özellikleri ile yüksek güvenilirlik sağlıyor. LF8 serisi 500 cd/m2 parlaklığa sahipken, aydınlık ortamlarda kullanım için geliştirilen LF80 serisi ise tam 700 cd/m2 parlaklığa sahip. LF80 serisine dahil edilen DIGITAL LINK özelliği sayesinde 1080/60p video, audio, kontrol ve komut sinyallerini 150 metreye varan mesafelerde aktarmak için tek bir CAT5 kablosu yeterli oluyor. Bu sayede kurulumlar çok daha zahmetsiz olurken video splitter gibi ek masraf gerektiren donanımlara olan ihtiyaç ortadan kalkıyor. Bu ekranlar ister dikey ister yatay modda kullanılabiliyor.

LFE8 Serisi Profesyonel Monitörler:

Sade, şık, sağlam ve uygun maliyetli LFE8 serisi perakende, kamusal alan ve showroomlarda kullanılmak üzere ideal bir dijital signage deneyimi sunuyor. TH-65LFE8U’nun ince tasarımı ve ince çerçeve kalınlığı  ile görünürlük ve etki artıyor. Montiörün USB üzerinden video ve resim oynatılmasını sağlayan dahili signage oynatıcısı sayesinde network üzerinden sade medya sunumu yapmak mümkün. Bu ekranlar da hem yatay hem dikey modda kullanılabiliyor.

PT-RZ570 1-Chip DLP SOLID SHINE Lazer Projektör:

Amerika prömiyerini DSE 2016 ile yapacak olan Panosonic PT-RZ570 5,400 lümen parlaklık, eşsiz görüntü kalitesi, 20,000 saat kullanım ömrü, 7/24 kesintisiz operasyon, filtresiz ve lambasız operasyon gibi arzu edilen birçok özelliğin dengeli bir biçimde biraraya getirildiği kusursuz bir dijital signage çözümü olarak dikkatleri çekiyor.

PT-RZ570 WUXGA çözünürlük sunan en yeni teknoloji DLP modülü ve yeni-nesil solid-state lazer diyotları ile donatılmış. Cihazda bulunan 4-segmentli Quartet Color Harmonizer özelliği ise lazer projektörlerde görülmemiş kesinlikte, gerçeğe yakın ve canlı bir renk performansı sunarken ışık kaynağından kaynaklanan enerji kaybını minimuma indiriyor ve gözün algıladığı parlaklığı arttırıyor. Bu son teknoloji ürünü özelliklerin başarılı kombinasyonu sonucu hem metin hem resim ağırlıklı görüntülerde muadili lambalı projektörlerin çok ötesine geçen, herkesin rahatlıkla deneyimleyebileceği bir performansa ulaşılıyor. HDBaseT tabanlı DIGITAL LINK bağlantı özelliği sayesinde tek bir LAN kablosu ile HDMI sinyalleri uzun mesafeler boyunca kalite ve güç kaybı yaşanmadan aktarılabiliyor.

PT-RZ12K Projektör:

WUXGA çözünürlüğe ve 12,000 lümen parlaklığa sahip 3-chip DLP RZ12K, 120Hz kare-hızı ve yüksek kare hızlı içeriklere olan uyumu ile aksiyon dolu video içeriklerde görüntü bulanıklığını ortadan kaldırıyor, eşsiz keskinlik ve temizlikte bir görüntü sunuyor.

PT-RZ12K 20,000:1 kontrast oranı sayesinde sunduğu yüksek ayrıntı seviyesi ile büyük mekan uygulamalarında tüm rakiplerine fark atıyor. Yeni PT-RZ12K serisi projektörlerin lazer teknolojisi sayesinde geleneksel lambalı projektörlerin aksine yatay, dikey ve açılı 360-derece projeksiyon yapılabiliyor. Panasonic müşterilerine sunduğu sistem ve kurulum esnekliğine vurgu yaparken cihazın çok ekranlı projeksiyon ve geometrik ayarlama özelliklerini öne çıkarıyor.

Projeksiyon Mapping Çözümleri:

Panasonic’in DSE 2016’da yer vereceği yenilikçi çözümlerden birisi de Space Player. Bu çığır açan DLP projektör  geleneksel aydınlatma ve video projeksiyon çözümlerini bir potada eriterek restoranlar, perakende mağazalar, müzeler vb. birbirinden farklı alanlarda kullanılabilecek ilgi çekici bir görsel deneyim sunuyor. Örneğin mağazalarda bir yandan sergilenen ürünler aydınlatılırken diğer yandan son kullanıcılar için tanımlamalar ve diğer bilgiler yansıtılabilir; bir restoran masalara ya da duvarlara menülerini ve çeşitli yiyecek/içecek görüntülerini yansıtabilir vb. Kolay kurulum, 7/24 kesintisiz operasyon ve düzenli bakım veya lamba değişimi gerektirmeyen alışılmadık derecede uzun kullanım ömrü (20,000 saat ışık kaynağı) Panasonic Space Player’ı fark yaratacak bir çözüme dönüştürüyor.

DSE 2016’da Panasonic ürünlerinin yanısıra göz alıcı uygulamaları da gerçekleştirecek. Bunlardan en ön plana çıkanı 6,500 lümen parlaklığında ve ET-DLE080 lens kullanan Panasonic PT-RZ670 projektör ile kültür ve sanat dünyasının sembol olmuş mekanlarından Bolşoy Bale Sahnesi’nin yeniden canlandırılması olacak.