Optoma Cinemax P1 Ultra Kısa Mesafe Eğlence Sistemini Satışa Sundu

Optoma bu yıl çıkması beklenen CinemaX P1 Smart 4K Lazer Sinema Projektörünü satışa sundu.

Ekim ayı itibarıyla satışta olacak P1; yerden tasarruf sağlayan ultra-kısa mesafe projektör, Optoma’nın kardeş ses firması NuForce tarafından tasarlanmış bir soundbar ve internet streamingi ve akıllı ev kontrolüne olanak tanıyan akıllı TV platformunu birleştiren uygun maliyetli bir hepsi-bir-arada eğlence sistemi olarak dikkat çekiyor.

Optoma, 120” çarpıcı bir 4K görüntü ve güçlü bir ses kalitesini kolay kurumlu bir projektörde bir araya getirerek tüketicilerin 75” bir LED TV yerine daha sinematik bir büyük perde deneyimini tercih etmelerini umuyor. Firma ayrıca bu yıl çıkardığı yeni modellerle görüntü sistemlerinde tüketicilerin performans gereksinimlerini adresleyerek, büyüyen UST ev sineması pazarına odaklanan birkaç üreticiden biri olarak ön plana çıkıyor.

Sadece 22” genişliği ve lambasız lazer light engine ve DLP XPR çipiyle sağlanan 3,000 ANSI lümen parlaklığı ile kompakt P1 85 inç’ten 120’inç’e kadar görüntü sağlayabiliyor. P1’in 0.25:1 sabit lens oranıyla 26 inç mesafeden 120 inç veya 22 inç mesafeden 100 inç görüntü almak mümkün. Keskin yansıtma açısı her ne kadar her UST projektörde ilk kurulumu zorlaştırabilen bir faktör olarak ortaya çıksa da Optoma bu sorunun üstesinden kamerayla ekranın sınırlarını tespit ederek görüntüyü otomatik olarak yerleştirebilen SmartFIT akıllı telefon uygulamasıyla geliyor. Tüm bunlara ek olarak P1 UHD çözünürlüğünde HDR içeriklerle uyumlu ve çok geniş bir renk gamı sunuyor.

Optoma ayrıca P1 ile projektörün sesle kontrolünü ve akıllı ev aygıt kontrolü için Amazon Alexa ve Google Assistant uyumlu Optoma’nın en yeni işletim sistemi Smart+’ı ve IFTTT platformuyla cihaz ve hizmet otomasyon desteğini birleştiriyor. Sesle komut özelliği sayesinde cihazı açıp kapatmak, ses kontrolü ve stream içeriğin taşınması gibi pek çok eylem kontrol edilebiliyor. Netlix, Amazon Prime ve Hulu gibi streaming hizmetleri de P1 tarafından destekleniyor.