Güç Christie Digital ile Uyandı

Dünyanın en gelişmiş görsel ve audio deneyimlerin yaratılmasında lider bir rolü bulunan Christie, Star Wars’un merakla beklenen yeni filmi Force Awakens’ın Los Angeles’ta gerçekleştirilen dünya prömiyerinde kırmızı halı etrafına dizdiği ekranları ile katılımcılara unutamayacakları bir görsel şölen daha yaşattı.

“Sinema ekosisteminin önde gelen iki ismi olarak Disney ve Christie sinema severlere yepyeni ve benzersiz bir sinema izleme/sinemaya deneyimini sunabilmek için birkaç yıldır projeksiyon ve ekran çözümlerini içeren fikirler ve yenilikler üzerinde işbirliği içindeydiler” diye konuşan Disney Özel Eventler Prodüksiyon ve Teknik Hizmetler Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Michael Kern “dolayısıyla bu önemli geceyi tüm katılımcılar için unutulmaz bir gece haline getirecek kırmızı halı ekranları için kimin kapısını çalacağımızı en başından beri biliyorduk”.

Oluşturulan dedike Christie ekibi konsept yaratımından sahne hazırlığına, teslimattan yerinde kuruluma kadar kurulumun her aşamasında teknik danışmanlık ve destek sağladı. Kısıtlı bir süreye sahip olan ve eventin aksaklık yaşanmadan tamamlanmasından emin olmak isteyen Christie kullanılacak olan ekipmanların tedariğini ve konfigürasyonunu günler öncesinden gerçekleştirdi.

Prömiyerde kırmızı halı geçişine temel oluşturan 388 adet Christie Micro Tile ile kırmızı halı ve fotoğraf çekim alanlarında konuşlandırılan 18 adet Christie LCD panel kullanılırken tüm bu ekranlar gücünü Christie’nin Coolux Pandoras Box Media Serverlardan aldı. Gittikçe daha zor beğenen izleyici kitlesini etkileyecek sürükleyici ve ilham verici deneyimlerin yaratılmasında görsel ve işitsel teknolojilere olan bağımlılığın hızla arttığı günümüz dünyasında içerik yönetimi ve eş-zamanlı içerik dağıtımının önemini kavrayan Christie Coolux’u geçtiğimiz sene bünyesine katmıştı.

Christie Global Profesyonel Hizmetler Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Sean James “Karayip Korsanları ve High School Musical gibi Disney’in dünyaca ünlü prömiyerlerinde Christie projeksiyon teknolojileri geçmişte de kullanıldı, dolayısıyla bu değerli müşterimize olan taahhüdümüzü yerine getirerek Star Wars’un prömiyerine Christie olarak tüm desteğimizi sağladık” diye konuştu.

(The Walt Disney Studios ile Christie arasında Ekim 2013’te en güncel dijital sinema teknolojileri ile prodüksiyon, post-prodüksiyon, sinema salonları ve prömiyerleri de içeren profesyonel hizmetlerin tedariğine dair bir anlaşma imzalandı. Christie Disney Dijital Stüdyo Hizmet Ekibine 7/24 kesintisiz dijital sinema desteği sunmaktadır. )

Dolby Vision ve Dolby Atmos sistemlerinin kurulu olduğu El Capitan salonunda devam eden prömiyerin büyüsü spektaküler görüntü ve ses deneyimi ile devam etti. Disney ile süren ortaklığının yanısıra Dolby gibi sinema sektörünün bir başka dev ismi ile de çalışmalarına devam eden ve bu ortaklık çerçevesinde yeni HDR ve geniş renk gamı teknolojileri geliştiren Christie’nin 4K çözünürlüğe ve yüksek çerçeve hızına (HFR) sahip lazer projektörleri bu teknolojilerden aldığı ekstra güçle Dolby’nin üstün görsel performansını izleyiciler ile buluşturdu.