BenQ %100 sRGB Colorific Projektörlerini Tanıttı

Dünyanın lider DLP projektör üreticisi BenQ, Amerika’nın Orlando kentinde düzenlenen InfoComm 2015’te yeni %100 sRGB colorific projektör gamını tanıttı.

Bu yeni projektörler ile BenQ akıllı telefonlar, monitörler, kameralar, printerlar ve Internet’te oldukça yaygın kullanılan bir endüstri standardı olan sRGB renk alanını projektörler dünyasına da taşıyor. sRGB ekranlar daha zengin bir renk saturasyonu üreterek daha net, daha doğru ve daha parlak görüntü sunuyorlar.

“Son kullanıcılar tüm cihazlarındaki rengin aynı olmasını talep ediyorlar. Şirketlerinin logosunu akıllı telefonlarında, tabletlerinde, bilgisayar ekranlarında aynı renkte görmek istiyorlar. %100 sRGB ile projektörler her koşulda ve her zaman doğru rengi sunuyorlar” diye konuşan BenQ Amerika Başkanı Lars Yoder “%100 sRGB modellerimiz ile 1-çip DLP pazarındaki en iyi renk performansını piyasaya sunduk, bu alanda kriterleri belirledik. Artık bu özelliği yeni profesyonel ve konferans modellerine yayarak her ortamda ve uygulamada en doğru renk çıktısının alındığından emin oluyoruz”.

BenQ 100% sRGB Colorific Projektörler

Sahip olduğu colorific teknolojisi ile daha keskin, net ve uzun ömürlü görüntüler sunan BenQ projektörler %100 sRGB renk performansını da beraberinde getiriyor. Cihazlar ayrıca kutudan çıkarıldığı haliyle küçük-orta boyutlu konferans odaları ve büyük ölçekli mekanlar gibi çok çeşitli AV ortamlarında kolaylıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. BenQ, girdi (Input) cihazlarının çoğunda kullanılan sRGB renk alanı teknolojisine verdiği önem ile bir dönem “en parlak cihaz en iyisidir” görüşünün hakim olduğu “görüntü kalitesi” tartışmalarını farklı bir boyuta taşıyor ve “en doğru renk üretimi”ne vurgu yapıyor. Bu bağlamda tüm BenQ cihazları en doğru renkleri, tüm ürün ömrü boyunca tutarlı bir şekilde üretecek şekilde tasarlanıyorlar.

Tüm sRGB Colorific BenQ projektörler tipik LCD projektörlerin iki katı ANSI kontrasta sahip – ki bu sayede görüntülerin algılanan parlaklıkları benzer ışık gücüne sahip LCD projektörlerden çok daha yüksek oluyor. Bu etkileyici kontrast ufak detayları parlatarak ve daha görünür kılarak çok daha üstün bir görüntü kalitesi sağlıyor. Tüm BenQ projektörler gibi sRGB Colorific projektörler de renk solması, ghosting veya sararma gibi zamanla gerçekleşen kalite kaybına karşı çok dayanıklı ve uzun bir süre sahip oldukları üstün görüntü kalitesini muhafaza ediyorlar.