BenQ Colorific projektörler ile renkler daha doğru, daha temiz ve daha uzun ömürlü!

BenQ yeni jenerasyon colorific ev sinema projektörünü tanıttı: W1070+ ve W1080ST+. Şirketin önceki dönemde satışa sunduğu ve tüm dünyada inanılmaz satış rakamları yakalayan W1070 ve kısa atım W1080ST serisinin üst modelleri olan W1070+ ve W1080ST+, 1 milyardan fazla renk, tak çalıştır 3D özelliği ve full HD 1080p görüntü kalitesini büyüleyici bir şekilde bir araya getirerek içerik kalitesini benzeri görülmemiş bir seviyeye çıkarıyor. Dahası, bu yeni projektörlere eklenen streaming ve mirroring özellikleri sayesinde mobile high-definition link (MHL) özelliği ile donatılmış olan cihazlar ile tüm taşınabilir cihazlardan ufak-ekran içerik aktarımı mümkün. Bu olağanüstü özellik sayesinde tüm sinemaseverler evlerinde benzersiz bir sinema deneyimi yaşayabilecekler.

BenQ Colorific teknolojisi ile en üstün renk performansı

BenQ’nun özel colorific görüntü kalitesi ile donatılmış olan modeller daha canlı ve doğru renk üretimi, daha yüksek parlaklık seviyeleri, daha keskin kontrast ve daha uzun süreli görüntü kalitesine sahipler. Her iki model de full HD 1080p çözünürlük ve tak çalıştır 3D oynatma özelliğini sunarken, W1080ST+modeli kullanıcıların sadece 2 metre gibi kısıtlı bir mesafeden 100-inçe varan dev ekranlar açmasını sağlayan kısa atım özelliği ile kurulum alanının kısıtlı olduğu stüdyo ve ufak boyutlu daireler için ideal bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Projektörlerin jilet keskinliğindeki görüntü kalitesine 2,200 ANSI lümen parlaklık ve 10,000:1 kontrast oranı eklenince TV programları, filmler veya spor müsabakaları sinema kalitesinde izlenebiliyor. Projektörler ayrıca Imaging Science Foundation® (ISF®) tarafından verilen ISFccc sertifikasına sahip ve bu sayede kullanıcılar profesyonelce kalibre edilmiş videoları iki ayrı modda – ISF Gündüz ve ISF Gece modlarında izleyebiliyorlar.

Hızlı kurulum, kolay bağlantı

Kullanıcılar Blu-ray oynatıcılarını ve oyun konsollarını projektörlere HDMI ile bağlayabildikleri gibi Roku®, Chromecast® ve Apple® TV gibi MHL-uyumlu streaming cihazlar ile bulut üzerinden içerik de izleyebiliyorlar. Yani kullanıcılar ister tercih ettikleri streaming cihazını kullanarak ister direk akıllı cihazlarından Netflix, Hulu, dizi siteleri ve diğer popüler streaming sağlayıcılara bağlanıp en beğendikleri içerikleri keyifle ve kolaylıkla izleyebilecekler. BenQ projektörler sağladıkları bu büyük bağlantı kolaylığının yanısıra 10W speakerları sayesinde açık havada veya ayrı bir ses sisteminin kurulamadığı lokasyonlarda bile zengin bir audio performansı sunuyor.

W1070+’in dikey lens shift özelliği ile kullanıcılar yansıtılan görüntüyü mükemmel bir şekilde ekranın ortasına hizalayabiliyor ve kurulum süresini büyük ölçüde kısaltıyor. Kurulum ve lokasyon esnekliğini daha da arttırmak için her iki modelde de bulunan yatak ve dikey keystone düzeltme özelliği ile tek bir tuşa basarak izlemeye hazır düzeltilmiş görüntüler yansıtılıyor. BenQ’nun özel geliştirdiği SmartEco lamba-tasarruf teknolojisi lamba ömrünü 6,000 saat gibi bir iki yıl önceki modellerin 3 katına çıkarırken toplam bakım ve kullanım maliyetini düşmesiyle kullanıcıların paraları ceplerinde kalıyor. W1070+ ve W1080ST+'ın cüzdan dostu diğer özelliklerinin arasında DLP çip etrafındaki toz geçirmeyen kaplama sayesinde filtre değiştirme derdini ortadan kaldıran filtresiz tasarımı; projektörün kasasını açmadan lamba değiştirmeye olanak veren özel lamba yuvası ve projektör bağlı ama kullanılmıyor durumdayken güç tüketimini 0.5W’ın altına çeken özel uyku modu bulunuyor.

Kurulumları daha da kolaylaştırmak adına geliştirilen yeni bir kablosuz bağlantı kiti de yakın zamanda piyasaya sunulacak. Tamamen kablosuz olan sistem kullanıcıların 30 metreye varan uzaklıklardan projektörlerine içerik yollamalarını mümkün kılarak ev sahiplerine, bağlantı kablosuna gereksinim duymadan, projektörlerini evlerinde istedikleri yere taşıma ve hatta evlerinin dışına taşıma imkanı verecek.